Ελιές σε μπουκάλι ανάλατες και γλυκές για υπερτασικούς

Εαν σας αρέσουν οι ελιές αλλά είστε υπερτασικοί σας έχω τη λύση!Εαν σας αρέσουν οι ελιές και βαριέστε να τις "τσακίσετε" και να αλλάζετε τα νερά τους...πάλι σας έχω την λύση!Για την ίδια λύση πρόκειται...αλλά και εσείς θα πρέπει να μου κάνετε μια χάρη...θα τις φτιάξουμε φέτος αλλά θα τις φάμε του χρόνου...γίνεται; Έτσι θα τις φτιάχνετε κάθε χρόνο και θα τρώτε της προηγούμενης χρονιάς.
Δε θέλω παράπονα...ούτε "τσάκισμα", ούτε ξεπίκρισμα, ούτε αλλαγή νερών και να είναι και γλυκιές και ανάλατες...
Τώρα που έρχεται το φθινόπωρο θα τις μαζέψετε πριν μαυρίσουν.Στο ενδιάμεσο πράσινο που πάει να να γίνει ροζ και ποικιλία κατά προτίμηση Καλαμών.

Υλικά
Δοχείο χωρητικότητας 1,5 λίτρου (συνήθως αναψυκτικών) ανάλογα με το πόσες θα μαζέψετε.
Αλάτι χοντρό
Λίγο ξινό

Εκτέλεση
Μαζεύουμε τις ελιές το φθινόπωρο πριν μαυρίσουν, πράσινο προς ροζ-μωβ χρωματάκι.Καθαρίζουμε από φύλλα και δάκο και τις πλένουμε πάρα πολύ καλά.
Στον πάτο του μπουκαλιού βάζουμε 1 κουταλιά της σούπας και λίγο στη μύτη, αλάτι χοντρό,και λίγο ξινό. Αρχίζουμε και γεμίζουμε το μπουκάλι με τις καθαρισμένες και πλυμένες ελιές. Μόλις γεμίσει το μπουκάλι συμπληρώνουμε όσο νερό πάρει, κλείνουμε το μπουκάλι και ανακατεύουμε σέικερ, να διαλυθούν το αλάτι και το ξινό.ΑΥΤΟ!και ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.Το ανοίγουμε σε ΕΝΑ χρόνο.
Και ένα μυστικό!Αφότου το ανοίξουμε το μπουκάλι και βγάλουμε τις ελιές τις διατηρούμε σε ηλιέλαιο μέσα σε τάπερ στο ψυγείο ΣΟΣ με ανοιχτό καπάκι για να μη μαλακώνουν και να μη μουχλιάζουν.Είναι πολύ γλυκές και ωραίες, χωρίς κόπο, ανάλατες για τους υπερτασικούς και κυρίως εύκολες.

Σχόλια

  1. Εξαιρετική ιδέα !!!!! Θα δοκιμάσω σίγουρα να τις φτιάξω έτσι - θέλουν ελάχιστο κόπο !!!!!!
    Χαιρετίσματα στη βόρεια Ελλάδα ( είμαι από την Καβάλα, "ξενιτεμένη" στην Αθήνα ) !!!!
    Νίκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Γλυκιά Νίκη η γιαγιά Δόμνα χαίρεται να μεταλαμπαδεύει τη γνώση της στις νεότερες γενιές.Η εγγονή της που αρθρογραφεί ( και διαμένει Αθήνα ),εγώ δηλαδή, έχοντας την εικόνα όλων αυτών των εργασιών και μια μικρή εμπειρία αποφάσισα πως είναι κρίμα τόση γνώση να μη καταγραφεί κάπου.Έτσι σε τηλεφωνική επικοινωνία με τη γιαγιά (που τα έχει 400!και συνεχίζει να ασχολείται με όλα αυτά και άλλα τόσα...εργόχειρα κεντητά, πλεκτά,βελονάκι) άρχισα την καταγραφή όχι των συνταγών που ήδη ξέρουμε από μαγειρική και σεφ κλπ αλλά την καταγραφή των πρώτων βασικών σημαντικων συνταγών.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πρέπει να τις βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να ξεπικρίσουν;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αφού γίνονται μεσα σε αλμη με ξινό πως είναι ανάλατες για υπερτασικούς;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Επειδή δεν έχουν χαραχτεί δεν τραβάνε μέσα το αλάτι και η ποσότητα είναι μικρή και μόνο για συντήρηση.Σε κάθε περίπτωση μια δοκιμή θα σας πείσει.

      Διαγραφή
  5. Πολύ ευχαριστώ, όταν γεμίζουμε τα μπουκάλια με νερό δεν βάζουμε από πάνω λάδι?
    και όταν στο χρόνο ανοίξουμε τα μπουκάλια δεν ξεπλένουμε να φύγει το αλάτι? ευχαριστώ πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν βάζουμε τίποτα άλλο πέραν του νερού του αλατιού και του ξινού.Το ξέπλυμα το κάνουμε σε όσες τρώμε.Σε κάθε περίπτωση δεν θα καταλάβετε ότι έχουν άλμη.Εχουβ ξεπικρίσει μόνες τους και είναι γλυκές.

      Διαγραφή

Δημοσίευση σχολίου