...καλή αρχή

"...η γιαγιά έσπασε το γοφό της και θα μπεί στο χειρουργείο..." ΣΟΚ!!! και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.
 Ευτυχώς η γιαγιά είναι μια χαρά, ζει και βασιλεύει που λέμε...δηλαδή είναι βασίλισσα από μόνη της η γυναίκα.Γυναίκα;όooooχι!μόνο αυτό; Γυναίκα, σύζυγος, μάνα, γιαγιά, προ-γιαγιά και "τι γιαγιά; super-γιαγιά" που λέει και η ίδια, μα πάνω από όλα Κυρία με "Κ" ή καλύτερα Δόμνα όπως είναι και το όνομά της,το ίδιο σημαίνει.
Αλλά μετά από όλο αυτό, είναι να μη σου περάσει από το μυαλό η δημιουργία αυτού του ιστολογίου;
Καλησπέρα σας Κυρίες και Κύριοι σήμερα 21 Σεπ 2012  00:35 ο μικρός δισ-εγγονός της είναι για ύπνο και κάνουμε πρεμιέρα. Να συστηθώ...η μια από τις 3 εγγονές της γιαγιάς Δόμνας και μαμά του μοναδικού μέχρι στιγμής δισ-εγγονού της, αυτή που θα αναλάβει να αποδώσει τον ελάχιστο φόρο τιμής σε αυτή την γιαγιά, καταγράφοντας την μέχρι τώρα εμπειρία και τη γνώση της σε θέματα που για τους περισσότερους απο εμάς είναι "παραδοσιακά" αλλά για την ίδια είναι η καθημερινότητά της.
Με αυτή την απλότητα της καθημερινότητας λοιπόν θα μοιραστούμε τα μυστικά της για την παρασκευή του τραχανά, των μαρμελάδων, των γλυκών του κουταλιού, της σάλτσας ντομάτας, του ψωμιού, του γιαουρτιού, του τουρσιού και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί αφού ο παππούς (μέγας βοηθός της όλα αυτά τα χρόνια από το 1954 που είναι παντρεμένοι) και η γιαγιά για τη διατροφή τους δεν αγοράζουν τίποτα άλλο εκτός από σπόρους και κρέας...ΟΛΑ μα όλα τα άλλα τα καλλιεργούν και τα φτιάχνουν μόνοι τους. Είναι λοιπόν δυνατό να μην ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε;...Καλή μας αρχή!

Σχόλια